. . .
0 0
Read Time:2 Minute, 16 Second

Nederland kent steeds hetere zomers. De afgelopen jaren hebben we steeds vaker te maken met hittegolven, die soms zelfs langer dan een week duren. Nederlandse huizen zijn totaal niet gemaakt op deze hitte. We kunnen vaak weinig deuren en ramen tegenover elkaar open zetten. In deze weken zullen veel mensen daardoor kampen met zweterige nachten en lange warme dagen. Een oplossing hiervoor is natuurlijk het aanschaffen van airconditioning, maar veel mensen weten hier weinig over waardoor ze de stap niet snel zetten. Daarom lees je in deze blog meer over de do’s en dont’s bij het aanschaffen van airconditioning.

Kies eerst wat voor soort airconditioning je wil

Over het algemeen heb je twee/drie soorten airconditioning systemen. Zo heb je het split unit airconditioning systeem, het monoblock airconditioning systeem, en dan heb je nog de mobiele airco wat onderdeel is van het monoblock systeem. Een split unit airco bestaat uit minstens twee onderdelen, waarbij je een binnenunit en een buitenunit hebt. De buitenunit bevat alle lawaaierige grote onderdelen van de airco. Deze hang je, zoals de naam al verraad, aan de buitenzijde van je huis of op je dak. De binnenunit zorgt voor de koele lucht in je woning. Een monoblock airco bestaat uit slechts een unit, waarbij zowel de werkende onderdelen als het deel wat zorgt voor de luchttoevoer zich in een unit bevinden. Zo’n monoblock airco moet je aan de binnenzijde van een buitenmuur bevestigen, zodat je een doorgang kan maken naar buiten toe, waar je de warme lucht door naar buiten kan voeren. Een mobiele airco is ook een monoblock airco, maar het verschil hierbij is dat je deze kan verplaatsen in plaats van dat je deze bevestigd aan de muur. Een mobiele airco is dus handig als je de airco voor meerdere ruimtes kortstondig wil gebruiken. Bovendien is een mobiele airco vaak veel goedkoper dan een opbouw airco.

Bepaal de functies die je op de airco wil

Airco’s hebben veel verschillende functies tegenwoordig. Je kan vaak kiezen hoe geavanceerd je je airco wil hebben. Functies die je vaak kan toevoegen zijn verwarming, luchtreiniging, luchtontvochtiging, bevochtiging en ventilatie. Een airco met veel van deze functies loopt uiteraard wel op in de kosten ten opzichte van een airco met alleen een verkoelende functie. 

Laat ‘m installeren!

Wanneer je hebt gekozen welke airco je wil, is het belangrijk dat je de airco op een goede manier installeert in je woning. Een mobiele airco is makkelijk zelf te installeren door hem simpelweg in elkaar te zetten, maar bij een split unit airco is het zelfs verplicht om deze door een erkende installateur te laten ophangen. Benieuwd naar meer informatie over airconditioning, lees dan verder op www.airconditioning-expert.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *