. . .
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Een open haard in huis brengt een unieke sfeer in huis en kan voor de nodige warmte zorgen. Die warmte is vaak lastig te reguleren en in de zomermaanden vaak ongewenst. Met een elektrische haard heeft u daar geen last van.  Elektrische haarden zijn tegenwoordig uitstekend in staat de kenmerkende sfeer van een open haard te creëren. De technologie achter een elektrische haard is zo verfijnd, dat de vlammen nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. De houtblokken die van verschillende kanten worden belicht dragen tevens bij aan de unieke uitstraling en warmte sfeer, zonder dat er daadwerkelijk een overdaad aan warmte wordt afgegeven.

Optiflame haarden zijn nauwelijks van echt te onderscheiden

Bij een optiflame haard wordt een techniek gebruikt die ervoor zorgt dat licht van de LED-lampen in de haard op verschillende manieren wordt weerkaatst. Hiervoor wordt een roterende as gebruikt waarop gebogen spiegeltjes zijn geplaatst. Doordat deze onafhankelijk van elkaar draaien, geeft de lichtinval altijd een uniek en afwisselend beeld, net zoals dit ook bij echte vlammen het geval is. De houtblokken in de haard worden niet alleen door het weerkaatste licht, maar ook van onderen belicht, waardoor het ook hier net lijkt alsof ze echt worden verhit.

Alle voordelen op een rijtje

Bij deze haard wordt een techniek gebruikt waardoor de vlammen nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Maar dat is niet het enige voordeel. De haard heeft een ingebouwde thermostaat waardoor er nooit meer warmte wordt afgegeven dan wenselijk. In tegenstelling tot een echte open haard, zorgt een optiflame haard er dus nooit voor dat het te warm wordt in de kamer. Een schoorsteen is niet nodig om een optiflame te kunnen plaatsen. Sterker nog, omdat de haard op elektriciteit werkt kan men de haard overal in het huis plaatsen. Men kan daarbij voor een inbouw haard kiezen of een losstaande haard die verwerkt is in een losstaand element.

Een optiflame haard is veel veiliger dan een open haard, omdat er geen brandstof wordt gebruikt. Er is dus geen brandgevaar en is koolmonoxidevergiftiging bij een elektrische haard niet mogelijk.

Meer informatie: https://sfeertotaal.nl/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *