. . .

Handig, snel gemonteerd en breed inzetbaar: systeemplafonds

0 0
Read Time:2 Minute, 29 Second

Heb je wel eens een plafond in een huis gebouwd? Wat een gedoe he? Zeker als je gebruik maakt van gipsplaten, is dat een hele klus. Van het op maat zagen van de gipsplaten, tot het monteren, tot het afwerken, je bent dagen bezig en mocht het ooit een keer gebeuren dat een van die platen beschadigd raakt, dan is het herstellen ervan zo mogelijk een nog grotere klus. Systeemplafonds hebben al dat gedoe niet. Voor velen hoort een systeem plafond nog altijd thuis in een saai kantoor, maar dat is al heel lang niet meer zo. We vertellen waarom.

 

De handigheid

We hebben het net al even genoemd, maar we kunnen er natuurlijk niet omheen: een systeemplafond is superhandig. Het begint al met de installatie; waar andere plafonds dus dagen kunnen kosten om de installeren, is een systeemplafond er in een dag ingebouwd. Dat komt omdat de constructie zo eenvoudig is; de constructie wordt geplaatst, waarna de platen erin worden gelegd. Veel meer is het allemaal niet. Dat zorgt er weer voor dat je ruimte slechts kort onbruikbaar is en dat het plaatsen van een dergelijk plafond niet ten koste gaat van je efficiëntie. Je kan immers al na een dag weer volop gebruik maken van het plafond, wat natuurlijk onbetaalbaar is. 

 

Schade is snel hersteld

Schade aan een plafond gebeurt niet zo vaak, maar als het voorkomt, moet je wel handelen. Het ziet er immers niet uit en het is ook nog eens een behoorlijke herinnering aan een moment van onvoorzichtig handelen. En dat is zonde, want een strak plafond is een mooi plafond. Bij een systeemplafond is eventuele schade echter bijzonder snel hersteld. Immers; het plafond bestaat uit platen en wanneer een van die platen averij oploopt, hoef je hem alleen maar te vervangen. Meer is het allemaal niet. En wie zijn systeemplafond koopt bij een nette onderneming, heeft vast wel wat platen liggen als reserve, zodat het herstellen ervan in minder dan een minuut kan gebeuren.

 

Het werkt isolerend en geluiddempend

Een ander voordeel van systeemplafonds, is de isolerende en geluiddempende werking. Deze plafonds zijn zo gebouwd, dat ze een soort extra laag vormen tussen de verdieping erboven en het daadwerkelijke plafond. En iedereen die wel eens in de winter heeft gesport, weet hoe belangrijk die laagjes kunnen zijn. Daarom is een systeemplafond uitstekend geschikt om warmte binnen te houden en de gebruikers van de ruimte te beschermen tegen lawaai van boven.

 

Het ruimt mooi op

Bovengenoemde constructie heeft nog een extra voordeel; het ruimt zo lekker op. Je kan kabels en leidingen gemakkelijk wegwerken, waardoor de werkomgeving heel snel een stuk opgeruimder oogt en je dus gewoon een prettige plek hebt om aan de slag te gaan. En moet je bij de kabels of leidingen om iets te doen? Dan hoef je alleen maar een plaat op te tillen en je kan aan de slag. Perfect, efficiënt en gemakkelijk in de omgang. Zo gek zijn deze plafonds niet, toch?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *