. . .
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

De laatste jaren komen er steeds meer kerkgebouwen leeg te staan. Dit zijn vaak mooie gebouwen en het zou zonde zijn om deze leeg te laten staan of te slopen. Daarom worden veel van de leegstaande kerkgebouwen herbestemd. Als een kerkgebouw een nieuwe functie krijgt, komt hier veel bij kijken. De nieuwe functie van het kerkgebouw moet passen bij de cultuurhistorische kenmerken van het gebouw en betrokken partijen moeten het eens zijn met de herbestemming. Als er een kerk te koop staat, zijn er verschillende mogelijkheden voor het herbestemmen van het gebouw. In deze blog 3 opties. 

Museum in een kerkgebouw

Een museum is een populaire herbestemming van een kerk. Het statige en mooie interieur van een kerk past vaak goed bij bijvoorbeeld een kunst tentoonstelling. Kunstwerken komen nog meer tot zijn recht in een mooie omgeving als een kerkgebouw. Veel musea in Nederland zijn gevestigd in een kerkgebouw. Denk bijvoorbeeld aan de Nieuwe Kerk in Amsterdam, het Museum Catherijneconvent in Utrecht en het Museum Prinsenhof in Delft. Klik hier voor meer informatie over het herbestemmen van een kerk. 

Wonen in een kerkgebouw

Steeds meer kerken krijgen een woonfunctie. Wonen in een kerk is perfect voor mensen die van een uniek en karakteristiek huis houden. Je kunt er prachtig wonen, maar moet wel rekening houden met hogere verbouwkosten en vergunningen die moeten worden aangevraagd. Een kerk heeft vaak wel veel ruimte, maar veel van die ruimte zit in de lucht. Om extra woonruimte te creëren moet er dus al snel een extra verdieping in de kerk gebouwd worden. Echter, met wat extra moeite is een kerkgebouw een prachtige en speciale plek om te wonen. 

Werken in een kerkgebouw

Vooral de wat grotere bedrijven vinden het belangrijk om in een uniek kantoorgebouw te zitten. Dit straalt het succes van het bedrijf uit en is aantrekkelijk voor bezoekers en werknemers. Een herbestemde kerk is dan een goede optie voor een uniek kantoorgebouw. Een kerk aan de Bloemgracht in Amsterdam is bijvoorbeeld onlangs getransformeerd naar een kantoorgebouw. Aan de buitenkant is het een kerk, maar aan de binnenkant vind je een volledig gemoderniseerd kantoorgebouw, met intact gehouden historische elementen. Zo heeft dit mooie gebouw toch een nieuwe en waardevolle bestemming gevonden!  

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *