. . .
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Soms is het noodzakelijk om een gasleiding te verleggen, bijvoorbeeld als er een nieuw fornuis wordt geplaatst. Dit zou je zelf kunnen doen, maar het toch het beste om een professional hiervoor in te schakelen. Er mogen namelijk geen fouten worden gemaakt bij het verleggen van een gasleiding. Gas dat ontsnapt is zeer brandgevaarlijk en kan voor een ontploffing zorgen.

Voorschriften aanleggen gasleiding

Het is toegestaan om een gasleiding aan te leggen vanaf de gasmeter. Het is belangrijk om te bedenken dat een gasmeter en de daaraan verbonden leidingen eigendom zijn van de gasleverancier. Er zijn vier belangrijk zaken waar aangehouden moet worden:

  1. De veiligheid van alle bewoners staat voorop. Er moet daarom voor gezorgd worden dat degene die de gasleidingen gaat aanleggen over de nodige kennis beschikt. Het is dus belangrijk dat je een goede professional inschakelt.
  2. Er moet alleen gebruik gemaakt worden van roodkoperen buizen van 15 mm. Ze dienen ook altijd te beschikken over het keurmerk Gastec QA.
  3. De gasleidingen moeten om de 40 cm vastgezet worden met zogenaamde zadels. Hierdoor staat de leiding niet onder spanning.
  4. De leidingen die door een muur gaan, moeten door een pvc mantel lopen. Is dit niet het geval? Dan is er een grotere kans op gasbellen in de muur.

 

Hoe wordt een gasleiding verlegd?

Fouten bij het verleggen van een gasleiding zijn niet geoorloofd. Het is daarom belangrijk dat dit professioneel gebeurd. Het materiaal wat wordt gebruikt zijn roodkoperen buizen van 15 mm. Deze buizen worden vervolgens vastgezet met een knelkoppeling of met solderen. De professional moet ervoor zorgen dat de verschillende delen goed op elkaar aangesloten zijn. Als dit niet zo is, dan vergroot dat de kans op gaslekkages. De buis moet in de keuken en de muren door een pvc-mantel geleid worden. Zo is de koperen buis beschermd tegen vochtschade en het voorkomt eventuele gasbellen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *