. . .
0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Het is best wel simpel om zelf een slot te vervangen. Je vervangt vaak een slot wanneer je bent verhuisd of wanneer je de sleutel kwijt bent geraakt. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit zelf het beste kunt doen. Je kunt pas je slot vervangen als je een nieuwe cilinderslot hebt die erin past. Hier kom je achter door de oude eruit te halen en deze goed op te meter. Lees verder voor een stappenplan om zelf je slot te vervangen.

Wanneer is het tijd voor een nieuwe slot?

In verschillende situaties kun je jouw slot willen vervangen. Vaak doen de meeste mensen dit als ze verhuizen of als er sprake is van inbraak. Soms is het slot ook kapot en moet er een heel nieuw slot in, dit kun je overlaten aan een professionele slotenmaker. Wél kun je zelf prima alleen de cilinder vervangen. Ben je jouw sleutel kwijt? Dit is erg inbraakgevoelig en daarom kun je het beste je cilinderslot vervangen. Zo voorkom je dat ze met jouw kwijtgeraakte sleutel binnen kunnen komen.

Stappenplan om uw slot te vervangen

  1. Verwijder de cilinderschroef met behulp van een schroevendraaier. Dit doet je door de schroevendraaier linksom te draaien. Je kunt de cilinderschroef aan de zijkant van de deur vinden.
  2. Steek vervolgende je sleutel in het slot en draai deze een klein stukje naar links of rechts. Doe dit totdat je merkt dat de cilinder verschoven kan worden. Je kunt terwijl je dit doet voorzichtig proberen de cilinder wat aan te trekken.
  3. Trek na deze stap het cilinderslot naar buiten aan de sleutel. Zorg er wel voor dat je de sleutel in dezelfde stand houdt totdat de cilinder helemaal naar buiten komt.
  4. Plaats vervolgens het nieuwe cilinderslot in het slot. Draai de sleutel een beetje zodat de meenemer precies gelijk staat met de cilinder.
  5. Schuif hierna de cilinder weer terug in het slot en plaats de cilinderschroef ook terug in de cilinder. Draai met de schroevendraaier naar rechts om deze schroef goed vast te draaien. Let op! Draai de cilinderschroef niet té vast.
  6. Test vervolgens goed of de cilinder soepel in het slot kan draaien.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *