Notitieboek kopen? Deze keuzes heb je

Een notitieboek kan erg handig zijn. Als je bijvoorbeeld in vergaderingen of tijdens het werk notities wilt maken. Of als je thuis bent en goede ideeën wilt opschrijven. Je kunt ook een boekje gebruiken voor het maken van aantekeningen, het noteren van telefoonnummers, afspraken en andere zaken die belangrijk zijn, maar die je niet of moeilijk kunt onthouden. Het is ook een feit dat het ene notitieboek het andere niet is en in deze blog vertellen we meer over de keuzes die je kunt maken.

Het formaat van een notitieboek

Er zitten verschillen in het formaat van een boek. Het ene boekje is bijvoorbeeld in een a5 of a4 formaat te koop, terwijl je ook kunt kiezen voor extra grote notitieboeken. Deze boeken zouden bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om tekeningen te maken of om te schertsen. Je hebt ook mini varianten die in een broek- of jaszak passen. Erg handig op het moment dat je het boekje altijd binnen handbereik wilt hebben om notities te kunnen maken.

Soort papier

Een notitieboek bestaat uit een aantal pagina’s en er zijn ook verschillende boeken met verschillende aantallen pagina’s verkrijgbaar. Je kunt ook kiezen voor het soort papier, omdat je keuze hebt uit gestippeld, geruit, gelinieerd en blanco papier. Blanco papier is niet handig als je veel wilt schrijven, maar voor het maken van tekeningen is het weer perfect. Gelinieerd of geruit is handig als je recht wil schrijven of veel met cijfers werkt. Gestippeld is ook een perfecte keuze als je wel wil zien hoe recht je schrijft, maar dat je niet overduidelijk de ruitjes of de lijntjes op het papier ziet staan.

De kaft van het notitieboek

De kaft van het notitieboek verdient ook de aandacht. Je kunt kiezen voor een soepele kaft of harde kaft, afhankelijk van wat je prettig vindt. Een boekje met een harde kaft is steviger en gaat langer mee, maar buigt niet mee in een tas of in een broek- of jaszak. Wil je een wat luxer boekje aanschaffen? Kies dan voor een exemplaar met bijvoorbeeld een lederen kaft.

Sluiting

Een notitieboek kan verschillende sluitingen hebben. Er zijn veel boeken zonder sluiting, maar ook met een magnetische sluiting. Wat het makkelijker maakt om het boek te sluiten en je loopt geen risico dat het boek eenvoudig en ongewenst opent. Er zijn ook sluitingen met een slotje, zodat je het boekje kunt vergrendelen. Wat handig is als je het boekje ook als dagboek gebruikt of als je er gevoelige informatie in opschrijft.

Kleuren en vormen van een notitieboek

Een notitieboek kan ook in verschillende kleuren en met motieven worden aangeschaft. Welke kleur of welk motief je kiest, is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur. Je hebt keuze uit felle kleuren, natuurlijke kleuren of leuke motiefjes, zoals bloemen of dieren. Soms zijn er ook boeken verkrijgbaar in bepaalde thema’s als daar ook je voorkeur naar uitgaat. De wat professionelere gebruiker van het boekje zal vrijwel altijd kiezen voor het luxe exemplaar in het zwart of bruin. 

Ga bij interesse snel naar 24papershop.com en vind jouw nieuwe boekje!

Plaats een reactie