Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van vragen die we vaak krijg over onze partnerships. Klik op één van de vragen om het antwoord te lezen.

Wat zijn de eisen om lid te worden van ScaleLab?

Als eerste moet je minimaal 100 abonnees en 5 video’s op je kanaal hebben. Hiermee laat je zien dat je het al in je hebt om een redelijk publiek te trekken. Wij kunnen je dan helpen om dit publiek nog verder uit te breiden.

Wij zoeken vooral kanalen die laten zien dat ze goede en entertainende video’s kunnen maken. Zorg dus dat je video’s technisch in orde zijn en dat ze leuk zijn om naar te kijken. We houden vooral van positieve content. Kanalen die alleen maar bestaan uit kwetsende/beledigende video’s, zullen we niet zo snel aannemen.

Tot slot moet je als (toekomstig) ScaleLab-partner laten zien dat je de regels van YouTube respecteert. Zorg dat je geen video’s op je kanaal hebt die het copyright van anderen schenden. Gebruik je non-copyrighted muziek? Zet dan altijd de link naar de oorspronkelijke muziek in de beschrijving.

Wat is het verschil tussen "communitylid" en "partner"?

ScaleLab werkt graag samen met grote én kleine YouTubers! Als je minder dan 500 abonnees hebt, kun je lid worden als “communitylid”. Hierbij blijf je gewoon met je kanaal gekoppeld aan YouTube zelf. Je hoeft dan ook geen percentage van je inkomsten af te dragen aan ScaleLab en je houdt dus gewoon 100% van je inkomsten. Maar je kunt wél gewoon profiteren van de hulp en ondersteuning die ScaleLab te bieden heeft!

Heb je meer dan 500 abonnees? Dan word je ScaleLab Partner! Je inkomsten gaan dan via ScaleLab lopen en wij betalen die dan maandelijks aan jou uit (met aftrek van 20% commissie). Uitbetaling via ScaleLab kan al vanaf $1 per maand, in tegenstelling tot de $100 betalingsdrempel die YouTube hanteert! Bovendien kun je als ScaleLab Partner gebruik maken van handige tools en uitgebreide muziekbibliotheken om je video’s en kanaal nog beter te maken!

Is lid worden van ScaleLab gratis?

Je hoeft niet te betalen om lid te worden van ScaleLab of om onze diensten te kunnen gebruiken. Als je meer dan 500 abonnees hebt, gaan je advertentie-inkomsten via ons lopen, zodat wij die maandelijks aan je uit kunnen betalen. Als netwerk ontvangen wij dan 20% van de advertentie-inkomsten van onze partners. Deze inkomsten gebruiken wij om onze diensten en tools aan partners te bekostigen.

Waar moet ik op letten i.v.m. copyright in mijn video's?

Als netwerk moeten we streng controleren of onze partners zich aan de copyrightregels van YouTube houden. Kanalen die niet goed omgaan met copyright, lopen een groot risico op waarschuwingen (strikes). Zulke kanalen nemen we dan ook niet aan in ons netwerk.

Om zeker te weten dat je hier geen problemen mee krijgt, moet je de volgende dingen controleren:

  1. Gebruik in je video’s geen beelden uit TV-uitzendingen, films of video’s die door bedrijven zijn gemaakt.
  2. Gebruik in je video’s alleen video’s van andere YouTubers als je toestemming hebt gekregen om die te gebruiken.
  3. Hetzelfde geldt voor Facebook-video’s, Vine-compilaties etc. Als je een video niet zelf hebt gemaakt, moet je toestemming vragen om die video te mogen gebruiken.
  4. Gebruik in je video’s geen commerciële muziek. Ook niet als die in de Audiobibliotheek van YouTube staat. Met zulke muziek mag je geen inkomsten genereren.
  5. Als je no-copyright muziek gebruikt, moet je in de beschrijving altijd een link naar de originele video of de website waar je de muziek vandaan hebt vermelden.
    Let op: het is niet voldoende om een link naar het kanaal (zoals NoCopyrightSound) in de beschrijving te zetten. Het moet een link naar de video zelf zijn.

Weet je niet zeker of je op jouw kanaal goed met copyright omgaat en wil je dat we met je meekijken? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Hoe worden mijn inkomsten uitbetaald?

Als je minder dan 500 abonnees hebt, blijven je inkomsten gewoon via YouTube lopen. Heb je meer dan 500 abonnees, dan worden je inkomsten via ScaleLab uitbetaald. Dat kan al wanneer je $1 per maand verdient!

De makkelijkste manier om je YouTube-inkomsten te ontvangen is via PayPal. Als je een PayPal-account aanmaakt en koppelt aan je ScaleLab-account, zorgen wij dat je elke maand netjes je YouTube-inkomsten overgemaakt krijgt.

Let op: we kunnen alleen je inkomsten overmaken als de balans hoger is dan $1. Bovendien zit er altijd een maand tussen de inkomsten en de uitbetaling. De inkomsten van januari ontvang je dus op 1 maart. De inkomsten van februari op 1 april, enzovoorts.

Hoeveel procent van mijn YouTube-inkomsten gaat naar ScaleLab?

Communityleden – kanalen met minder dan 500 abonnees – worden gewoon via YouTube zelf uitbetaald en houden dan ook 100% van hun inkomsten. Heb je meer dan 500 abonnees, dan gaan je inkomsten via ScaleLab lopen. In dat geval gaat 20% van je inkomsten naar ScaleLab.

Hoe kan ik opzeggen bij ScaleLab?

Mocht je onverhoopt geen lid meer willen zijn van ons netwerk, dan is opzeggen heel eenvoudig. Je kunt simpelweg een mailtje sturen naar [email protected] Wij sturen je dan verdere instructies toe.

Let op: we hanteren een opzegtermijn van 30 dagen. Deze termijn hebben we nodig om de laatste administratieve zaken rondom je YouTube-inkomsten af te ronden.

Let op 2: gebruik niet de ontkoppel-link in je Creator Studio op YouTube om op te zeggen! E-mailtjes via YouTube komen namelijk vaak niet goed bij ons aan, waardoor het onnodig langer duurt om je kanaal te ontkoppelen.

Kan ik alle voorwaarden van ScaleLab lezen voor ik lid word?

Natuurlijk! We doen daar niet geheimzinnig over. Via deze link kun je onze algemene voorwaarden bekijken.

Wil jij ook partner worden van ScaleLab Benelux?

MELD JE AAN

Watch Dragon ball super