. . .

Veiligheid voorop met de VCA-cursussen in de bouwsector

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Wanneer je werkzaam bent in de bouwsector, loop je automatisch meer risico voor ongevallen op het werk dan in de meeste andere sectoren. Jaarlijks gebeuren er nog steeds veel ongelukken in de bouw en vallen daarbij slachtoffers. Als bouwbedrijf is het belangrijk dat je alles eraan doet om dit te voorkomen. De veiligheid van je werknemers is natuurlijk een topprioriteit. Om deze reden is het ten zeerste aan te raden om je werknemers een VCA Cursus te laten doen.

 

Ongevallen in de bouwsector 

In 2019 en 2020 heeft de Arbo-inspectie onderzoek gedaan naar het aantal slachtoffers in de bouw. Uit dit onderzoek bleek dat er per jaar gemiddeld zo’n 440 slachtoffers zijn in deze sector. Per 100.000 banen gaat dit om 133 gevallen. Hieruit concludeert de Arbo-inspectie dat de bouw een van de sectoren is waarin de meeste ongevallen plaatsvinden. Ook nam het aantal dodelijke ongevallen toe in de bouw. In 2019 waren er namelijk 14 dodelijke slachtoffers en in 2020 waren dit er 19. Deze cijfers bewijzen dus hoe gevaarlijk het nog is om in de bouw te werken.

 

VCA Cursus

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Arbo Centrum geeft aan dat er momenteel 15.000 bedrijven over een VCA-certificaat beschikken. Bij een VCA-cursus leren bedrijven en hun medewerkers alles wat te maken heeft met veiligheid, gezondheid en milieu en hoe ze op een veilige manier te werk kunnen gaan.

 

Conclusie

De cijfers liegen er niet om: er gebeuren nog steeds te veel slachtoffers in de bouwsector.  Een VCA-cursus kan deze cijfers naar beneden brengen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *