. . .
0 0
Read Time:2 Minute, 32 Second

Menig woning heeft een kelder. Een plek beneden de woning, waar vaak etenswaren in opgeslagen worden en waar je andere spullen bewaart die elders in de woning even geen plek hebben. Het grote probleem van kelders is echter, dat ze vaak te maken hebben met vochtproblemen. Vocht, dat via de muren van de kelder binnendringt en zodoende voor serieuze problemen kan zorgen. Met een beetje pech is de kelder simpelweg onbruikbaar. Daarom is het belangrijk dat je de kelder vochtvrij maakt en gelukkig zijn daar de nodige manieren voor.

 

Van binnenuit of van buitenaf vochtvrij maken

Het vocht dat de kelder teistert, komt vaak uit het grondwater. Via scheuren in de muur dringt dat grondwater dan vervolgens de ruimte in, waar het zorgt voor allerlei problemen. Iedereen die eens een kartonnen doos in een vochtige kelder heeft opgeslagen, weet hoe snel en hoe definitief dat vocht zich een weg naar binnen vreet. Daarom is het belangrijk om de kelder zo droog mogelijk te houden en je kan de kelder op twee manieren prepareren; van buitenaf of van binnenuit. De meeste kelders moeten van binnenuit behandeld worden, simpelweg omdat ze al bestaan. Het hele idee van een kelder is dat hij onder de grond zit en dus zijn de buitenmuren van de kelder alleen bereikbaar als het huis gebouwd wordt. Staat het huis eenmaal, dan zal je van binnenuit moeten werken. 

 

Kelderafdichting geeft je kelder een metamorfose

Door de kelder af te dichten met kelderafdichting, ondergaat je kelder echt een grote verandering. De kelderafdichting vult namelijk de scheuren, de kiertjes en de gaten in de muur, die verantwoordelijk zijn voor het doorlaten van vocht. Op die manier behandel je een muur zodanig, dat het vocht van buitenaf geen kans meer krijgt om de kelder binnen te dringen. Deze kelderafdichting wordt naadloos aangebracht en is ook zeer eenvoudig aan te brengen. Het hecht zich perfect aan de ondergrond en het is eveneens goed geschikt om in combinatie met andere middelen gebruikt te worden. Er bestaat zelfs kelderafdichting waarop je vervolgens ook kan stucen. Doe dat met een stucmortel die bedoeld is om vocht buiten de deur te houden en je hebt echt een uitstekende oplossing en je kelder transformeert van vochtig hokje tot volwaardige kamer.

 

Een vochtvrije kelder is altijd de beste optie

Met andere woorden: het vochtvrij maken van je kelder zorgt ervoor dat je kelder een volwaardig deel wordt van je complete woning. Niet langer is het een plek waar alleen flessen en blik in bewaard kunnen worden, het is een plek waarbij je niet meer hoeft na te denken over wat wel en wat niet kan. Kartonnen dozen stallen? Geen probleem. Beddegoed in bewaren? Leg maar neer, als je het weer nodig hebt kan je het zonder enig probleem gebruiken. Dankzij kelderafdichting heb je straks een kelder die je niet zal mijden, maar die je kan gebruiken als manusje-van-alles, waar elke vorm van houdbaar voedsel in opgeslagen kan worden en waar oude boeken of tijdschriften gewoon in keurige staat blijven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *