. . .
0 0
Read Time:2 Minute, 38 Second

De belangrijkste keuze die moet worden gemaakt bij het kopen van kozijnen heeft betrekking tot het soort materiaal waaruit ze moet zijn vervaardigd. Wat dit betreft kan er worden vastgesteld dat ervoor kozijnen een keuze kan worden gemaakt uit allerhande verschillende mogelijkheden. Denk hierbij dan niet alleen aan hout en kunststof, maar dus ook aan aluminium. In het bijzonder de voorbije jaren is gebleken dat de aluminium kozijnen steeds populairder zijn geworden. Hoe dat nu precies komt en waar je bij het kopen aandacht aan moet besteden ontdek je hieronder!

Aluminium kozijnen kunnen eigenlijk overal worden geplaatst

Aluminium kozijnen staan er allereerst om bekend zeer stevig te zijn. Van nature is het reeds zo dat aluminium niet vatbaar is voor UV-licht. Bovendien is het ook nog eens zo dat er bij het produceren van deze exemplaren steeds een extra beschermlaag wordt gegeven. Deze beschermlaag zorgt voor een extra meerwaarde. Niet alleen geldt voor deze kozijnen dat ze niet vervormen, daarnaast worden ze ook niet aangetast door de weersinvloeden. Met andere woorden, warme of koude omstandigheden zullen geen negatieve impact hebben op deze kozijnen. 

Naast bovenstaande geldt voor kozijnen die zijn vervaardigd uit aluminium ook dat ze geen vocht opnemen. Dit heeft als gevolg dat ze niet rotten en ook niet roesten. Ook dit is zeker en vast een niet onbelangrijk voordeel die jouw keuze voor kozijnen van aluminium extra kracht kan bijzetten.

Kozijnen van aluminium zijn zeer eenvoudig te onderhouden

In vergelijking met menig aantal verschillende kozijnen die op de markt zijn terug te vinden kan er worden vastgesteld dat aluminium kozijnen helemaal niet moeilijk te onderhouden zijn, integendeel. Je hoeft ze bijvoorbeeld in tegenstelling tot bij houten exemplaren niet om de x aantal tijd te schilderen. Daarnaast is het ook nog een zodat je ze gewoon eenvoudig mee schoon kan maken tijdens het reinigen van de ramen. Van aluminium is bovendien bekend dat het geen vuil aantrekt. Dat heeft dan weer als gevolg dat een echt grondige schoonmaak zelden is vereist. 

Aluminium kozijnen zijn eenvoudig te herstellen

Ondanks de zeer solide eigenschappen waar aluminium kozijnen over beschikken spreekt het voor zich dat er altijd schade aan kan optreden. Om krassen te voorkomen wordt het in de praktijk sterk aangeraden om de kozijnen te laten waxen. Verschijnen er toch krassen of deuken in de kozijnen? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze gelukkig wel vrij eenvoudig verholpen kunnen worden. Dit kan gebeuren door te schuren of te polijsten.

Hoe goed isoleren aluminium kozijnen nu echt?

Er is door de jaren heen best wel wat gezegd en geschreven over de isolerende factor bij aluminium kozijnen. Hoe goed is de isolatiewaarde van deze exemplaren nu in de praktijk echt? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Wanneer we de isolatiewaarde gaan afwegen tegen deze van houten kozijnen kunnen we vaststellen dat de keuze voor aluminium ongelofelijk interessant is. Echter is het wel zo dat deze kozijnen net wat minder goed isoleren in vergelijking met kunststof exemplaren. Het is vooral de zogenaamde u-waarde die bepalend is voor hoe goed de kozijnen isoleren. Des te lager deze waarde is gelegen, des te beter de kozijnen erin slagen om te isoleren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *