. . .
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Wat is lekdetectie eigenlijk?

Het is vaak belangrijk om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken als u een lekkage heeft. Op deze manier kunt u de schade van de lekkage zoveel mogelijk beperken. Jammer genoeg zitten lekkages verborgen. Lekkages kunnen verborgen zitten in de muur, vloer of het plafond. Als u de lekkage niet kan vinden dan neemt u contact op met de lekdetectie specialist Nederland.

Wat doet een lekdetectiebedrijf?

Een lekdetectiebedrijf helpt u met het opsporen van lekkages die u zelf niet kunt vinden. Ze vinden voor u de locatie van de lekkage zonder muren of vloeren open te breken en leveren daarna een compleet rapport in over de situatie van uw leidingstelsel. Er zijn veel lekdetectie bedrijven die ook loodgieterswerk doen. Zo kunnen ze in sommige gevallen ook gelijk de lekkage oplossen! Is dit niet het geval? Dan kunt u het gekregen rapport aan de loodgieter geven, die lost het dan zo spoedig mogelijk op.

Methodes

  • Druktest: Bij een druktest worden de leiding gevuld met een gas dat traceerbaar is en op de plek van de lekkage naar buiten komt.
  • Infraroodcamera: Een infraroodcamera wordt gebruikt om warmte verschillen te detecteren. Door koud of warm water door de leidingen te laten stromen, kan de lekkage met de camera worden opgespoord.
  • Vochtmeting: Bij een vochtmeting wordt gebruik gemaakt van een apparaat die meet waar in de leiding zich veel vocht ophoudt.
  • Ultrasone detectie: Dit apparaat vangt geluiden op die we als mensen niet eens kunnen horen. Door middel van een ultrasone detectie is de lekkage snel te vinden!
  • Kleurstof: Er wordt bij deze methode speciale kleurstof toegevoegd aan de leiding. De kleurstof mengt zich met water en zal uitzetten op de leiding op de plek van de lekkage.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *