. . .
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Je afvoer is verstopt, dit is erg vervelend! Je afvoer kan verstopt raken in de keuken, de badkamer of het toilet. Er ontstaat een muffe geur omdat het water niet goed weg kan. Dit is niet fijn, en gelukkig kan dit opgelost worden! Lees verder voor tips om zelf je afvoer te ontstoppen.

4 tips

  1. Ontstoppen met een plopper

Een plopper is ideaal omdat je er elke sanitaire voorziening mee kan ontstoppen. Houd het rubber van de plopper onder de warme kraan, zo kan het materiaal flexibeler worden. Zet hierna het rubber recht op de afvoer. Zorgt ervoor dat er een kleine laag water in de afvoer staat, dit is namelijk voor zuigkracht. Beweeg vervolgens goed op en neer met de plopper om zo het vuil omhoog te trekken.

 

  1. Ontstoppen met soda en heet water

Baking soda en huishoudsoda zijn goed om vet resten mee op te lossen. Meng daarom een pak van deze soda met een liter kokend water. Giet dit daarna in de verstopte leiding. Wacht een nachtje, hierna kun je de afvoer doorspoelen met een liter heet water. Hebben deze stappen niet geholpen? Herhaal deze dan totdat de verstopping weg is.

 

  1. Maak de sifon schoon

Onder een gootsteen of wasbak zit een sifon. Dit is een leiding met daarin een bocht. In deze bocht gaat vaak vuil zitten, kijk daarom of je de sifon los kunt maken. Is dit gelukt? Maak dan de onderdelen goed schoon.

 

  1. Ontstoppen met een trekveer

Je kunt een verstopping in de afvoer ook verwijderen met een trekveer. Een trekveer is een lange draad gemaakt van staal en is erg flexibel. Je kunt de trekveer door de verstopte leiding leiden en vervolgens de verstopping doorprikken. Pas op dat je niet uitschiet met de trekveer. Je kunt dan namelijk dwars door de afvoerbuis schieten en dat wil je niet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *