. . .
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

De bouwkundige keuring is van de zaken die je bij de aankoop van een woning niet mag vergeten. Hij is belangrijk want je wil natuurlijk wel weten of het huis in goede staat verkeerd. Als leek zijnde kun je namelijk lang niet alle gebreken herkennen. Zeker de verborgen gebreken niet, en de herstelkosten hiervan lopen vaak erg hard op. Het is dan ook slim om hiervoor een deskundige in de hand te nemen. Wat er wordt bekeken bij een bouwkundige keuring lees je hieronder.

Controle punten bij bouwkundige keuring

Als je een bouwkundige keuring laat doen, zullen de hieronder genoemde onderdelen van de woning worden beoordeeld.

Allereerst zal er, voor zover mogelijk, een beoordeling van de fundering, de vloeren en kruipruimte worden gedaan. In de kruipruimte zal het leiding werk en riolering worden gecontroleerd. Je zult hierbij ook op bepaalde risico’s gewezen, bijvoorbeeld in het geval dat er nog loden leidingen aanwezig zijn. Er zullen ook vochtmetingen worden gedaan in verband met houtrot en optrekkend en doorslaand vocht.

Verder zal de staat van de muren, metsel- en voegwerk van de woning worden gecontroleerd. De lateien boven ramen en deuren worden hierbij ook gecheckt. Voor zover mogelijk, zal de staat van het dak en dakbedekking, schoorsteen en dakgoten worden beoordeeld. Hier zal vervolgens een toelichting op de staat hiervan worden gegeven alsmede hoe lang het nog mee kan. Ditzelfde zal bij de kozijnen, ramen, deuren et cetera gebeuren. 

Ook de elektrische installatie en CV zullen visueel worden beoordeeld. Hierbij zal ook weer worden aangeven hoe lang deze naar verwachting nog mee kunnen. Zo kun je alvast een inschatting maken van de kosten die je op termijn zult gaan krijgen. Ditzelfde geld voor al het sanitair en de keuken.

Tot slot zal er een oordeel over de staat van andere opstallen, schuurtjes of garages worden gegeven.

Rapport

Alle bevindingen die de bouwkundige doet, zal hij vastleggen in een rapport. Hierbij zal hij ook een kostenraming opstellen van de ingrepen die direct noodzakelijk zijn, alsmede de kosten op langere termijn en eventuele niet noodzakelijke verbeteringen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *