. . .
0 0
Read Time:2 Minute, 45 Second

De focus van zeer veel mensen is tegenwoordig bij het bouwen of verbouwen van een huis gelegen op het zo optimaal mogelijk isoleren van het pand in kwestie. Dat kunnen we ook best begrijpen. De energiekosten swingen tegenwoordig namelijk de pan uit wat als gevolg heeft dat heel wat mensen op zoek gaan naar manieren om deze te drukken. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat een goede isolatie daar zeker een mooie bijdrage aan kan leveren. Let echter wel, het optimaal isoleren van je huis brengt ook enkele niet onbelangrijke extra aandachtspunten met zich mee. Benieuwd om welke aandachtspunten het dan precies gaat? Lees dan zeker verder en ontdek waarom het toepassen van een dampdichte folie bijvoorbeeld zo belangrijk kan zijn.

Wat is dampdichte folie precies?

Om te beginnen doen we er natuurlijk niet slecht aan om je even concreet aan te geven wat zo’n dampdichte folie nu precies is. Het gaat hierbij om een folie waar in de praktijk ook wel eens naar wordt verwezen als zijnde een dampremmende folie. Ze wordt in de praktijk in het bijzonder toegepast met als doel om te voorkomen dat vocht afkomstig uit ons binnenklimaat weet door te dringen tot in de constructie of het isolatiemateriaal van onze woning. Heel wat mensen onderschatten in de praktijk nog steeds op hoeveel verschillende manieren er waterdamp kan ontstaan in huis. Ze kan dan ook het gevolg zijn van de maaltijden die we koken, maar ook van bijvoorbeeld het nemen van een bad of douche. Zelfs voor de lucht die we uitademen geldt dat ze waterdamp bevat welke zomaar zou kunnen zorgen voor condensvorming in je woning.

Waarom gebruikmaken van dampdichte folie?

Door gebruik te maken van een dampremmende folie zorgen we er in de praktijk voor dat niet alleen de constructie van onze woning, maar ook het aanwezige isolatiemateriaal kan worden beschermd tegen de vorming van condens. Niet alleen zou deze condens er namelijk voor kunnen zorgen dat er schimmels ontstaan, bovendien is het in de praktijk eveneens zo dat ze zomaar de kwaliteit en de isolerende factor van het aanwezige isolatiemateriaal zou kunnen beïnvloeden. Het spreekt voor zich dat dit alles nu niet meteen de bedoeling kan zijn, integendeel. In ieder geval is het gebruik van een dampdichte folie bij het isoleren van je huis dus absoluut meer dan aan te bevelen.

De folie zal plaatsen of toch maar uitbesteden?

De plaatsing van de dampdichte folie kan natuurlijk gebeuren door twee verschillende partijen. In eerste instantie is het mogelijk dat je er als handige doe-het-zelver voor zal kiezen om deze folie zelf te plaatsen. In dat geval kan je daarmee de kosten van de vakman uitsparen. Je dient er dan natuurlijk wel voor te zorgen dat de folie op een correcte manier wordt geplaatst. Het foutief plaatsen van de folie zou er namelijk zomaar voor kunnen zorgen dat ze haar doel voorbijschiet. 

Hou er wat bovenstaande betreft in ieder geval rekening mee dat er in de praktijk steevast sprake moet zijn van een overlapping van tussen de 5 en 10 centimeter. Bovendien is het ook het correct afplakken van de folie van zeer groot belang. Maak hiervoor altijd gebruik van een voldoende kwalitatieve zilver tape om de nodige problemen na plaatsing te kunnen voorkomen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *